Industria química e cociña


O chef Santi Santamaria provocou unha áspera controversia, con algúns dos seus compañeiros desde aquel día que criticou o “espectáculo mediático”, protagonizado por algúns restaurantes, que “enchen os seus pratos con xelificantes e emulsionantes de  laboratorio, é claro” o divorcio conceptual “que ten con Ferran Adria.

Santamaria di que non ten ningún problema persoal co seu compañeiro Adriá, que é respectado como profesional, pero el dirixe a súa crítica a ser un dos responsables da introdución da industria química en restaurantes, para a que se opón. “É un gran profesional, polo que sinto respecto, pero de quen síntome moi lonxe na súa concepción da  cociña e da  súa ética”, dixo Santamaria de Adrià, na presentación do seu libro A cociña vista, en Madrid.

“Eles enchen os seus pratos con xelificantes e emulsionantes de laboratorio.

[Youtube = http://www.youtube.com/watch?v=4Hg9q3mRg9A&feature=player_detailpage%5D

“Ten sentido: é el quen realmente é o portador da presente proposta, e quen lexitima productos que estan no  mercado” no que Santamaria propietario e chef do restaurante El Raco de Can fabes, non comparte. Como exemplo, pon o INICON, un instituto que participa Adrià e, con “50% dos fondos públicos da Comunidade Europea e 50% das industrias químicas  estimulan a investigación que os avances destes produtos  aditivos alimentarios penetren na alta cociña “.

Posted on 20/02/2011, in Sen clasificar and tagged . Bookmark the permalink. Deixar un comentario.

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair /  Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair /  Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: