Os alimentos son produtos Q
As veces se compara a química coa cociña . É verdade, a aplicación de calor as comidas causa reaccións químicas, que dan como resultado alteracións químicas nas que esperamos mellorar a textura, sabor e dixestibilidade. Pero a arte de cociñar non é só unha habilidade, senón que reside en saber cales son os ingredientes “reactivas”, mesturar e de que xeito mesturalos e manipulalos para obter os cambios químicos máis gratificantes. Ten pouco de novela como unha definición dun dos maiores praceres da vida? Claro que si. Pero o certo é que os alimentos son produtos químicos. Carbohidratos, graxas, proteínas, vitaminas e minerais, todos están compostos por pequenas unidades químicas chamadas moléculas. Estas moléculas realizan funciones distintas na gran variedade de reaccións químicas complexas que chamamos “cociña”.
Xunto aos nutrientes primarios hai moitas outras -substancias químicas- que atopamos cando cociñamos, non coas as implicacións terribles que ás veces aparece esta frase para os adversarios aos aditivos alimentarios. Pero, como recoñecemento de que finalmente os nosos alimentos son só produtos químicos.
Posted on 12/02/2011, in Sen clasificar and tagged cociña. Bookmark the permalink. Deixar un comentario.
Deixar un comentario
Comments 0