Os alimentos son produtos Q


As veces se compara a química coa cociña . É verdade, a aplicación de calor as comidas causa reaccións químicas, que dan como resultado alteracións químicas nas que esperamos mellorar a textura, sabor e dixestibilidade. Pero a arte de cociñar non é só unha habilidade, senón que  reside en saber cales son os ingredientes “reactivas”, mesturar e de que xeito mesturalos e manipulalos para obter os cambios químicos máis gratificantes. Ten pouco de novela como unha definición dun dos maiores praceres da vida? Claro que si. Pero o certo é que os alimentos son produtos químicos. Carbohidratos, graxas, proteínas, vitaminas e minerais, todos están compostos por pequenas unidades químicas chamadas moléculas. Estas moléculas realizan funciones distintas na gran variedade de reaccións químicas complexas que chamamos “cociña”.

Xunto aos nutrientes primarios hai moitas outras  -substancias químicas- que atopamos cando cociñamos, non coas as implicacións terribles que ás veces aparece esta frase para os adversarios aos aditivos alimentarios. Pero, como recoñecemento de que finalmente os nosos alimentos son só produtos químicos.

Posted on 12/02/2011, in Sen clasificar and tagged . Bookmark the permalink. Deixar un comentario.

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair /  Cambiar )

Google photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google. Sair /  Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair /  Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: