Química na cociña
Química na cociña
Non existe outro lugar onde acontezan tantos e tan fabulosos misterios como na cociña. Alí é onde mezclamos, quentamos, enfriamos, conxelamos, desconxelamos e ocasionalmente queimamos un increíble surtido de materiais de orixen animal, vexetal e mineral.
Baixo actividades tan sinxelas e familiares acontecen algunas transformacións realmente extraordinarias, transformacións coas que os alquimistas só fantasearían, pero agora somos capaces de explicar en términos sinxelos, xa que sabemos da existencia das moléculas.
Sabemos o que acontece cando ferve a auga nun caldeiro?
Escoitamos que cando agregamos sal a auga, esta incrementa a súa temperatura de ebullición, si esto sucede, de onde procede o calor extra?
Canto máis tempo pasa un ovo o lume máis se endurece. Agora ben, si en lugar dun ovo utilizo unha pataca, esta se resblandecería. Que terá o calor para producir efectos tan distintos nos alimentos.
Por que podo fundir o azucre e non o sal?
As respostas a estas e outras preguntas están na Química.
Posted on 09/02/2011, in Sen clasificar and tagged cociña, didáctica. Bookmark the permalink. Deixar un comentario.
Deixar un comentario
Comments 0